Artikels & Agenda 2018

Voordracht – Van herinneringseducatie naar wereldburgerschapseducatie

Lezing op 30/01/2018 tijdens de vormingsdag “Omgaan met controverse” van het Stedelijke Onderwijs Antwerpen en de Kazerne Dossin – Holocaustmuseum, Mechelen.

Civiclab - interlevensbeschouwelijk Voordracht – Het Jeugdstadhuis. Theorie en oproep voor een nieuwe generatie WELT projecten.

Voordracht tijdens de studiedagen voor alle leerkrachten Niet-Confessionele Zedenleer, in 9 steden. Van 02/2018 t.e.m. 05/2018. Deze voordracht is integraal te herbekijken en te herlezen op deze website. Klik hier

Artikel – Het Wilhelmus voorbij

Een bespreking van het pamflet Het Wilhelmus voorbij. Over het ontwikkelen van burgerschap in het onderwijs, van Bram Eidhof. Gepubliceerd op de website van Didactief, het onafhankelijk vakblad voor het onderwijs in Nederland op 5/04/2018. De iets meer uitvoerige originele tekst kan u hier integraal lezen.

Voordracht – Burgerschapseducatie in Vlaanderen. Stand van zaken

Voor de eerste “Inspiratieavond” van AP Hogeschool voor het onderwijsveld, op 8/11/2018, gaven we een stand van zaken m.b.t. burgerschapsonderwijs in Vlaanderen en een overzicht van enkele huidige en toekomstige initiatieven, die van AP een hub voor (wereld)burgerschap zullen maken.

Share